Events

B-WAVE FESTIVAL 
Saturdag 27 November 2021
CC Muze - Heusden-Zolder, Belgium

8 modular artists
live on the MODULAR404 stage

+ HHNOI
(with live visuals by Rachel Palmer)

in the THEATER 

B-WAVE FESTIVAL 
Zaterdag 27 November 2021
CC Muze - Heusden-Zolder, Belgium


MODULAR404 STAGE


B-WAVE editie 2021 heeft voor het eerst een podium dat volledig is toegewijd aan modulaire synthesizers.

Op de modular404 stage (Zwarte Zaal) kan je 8 modular artiesten aan het werk zien. 

Modular404 is een Belgisch label dat modular tracks uitbrengt van zowel lokale als internationale artiesten, waarbij elke track 404 seconden lang is.


Sebastopol

Sebastopol is het geesteskind van Marc Debroey.

Gebruikmakend van modulaire synths en bewerkte samples maakt Sebastopol soundscapes en ambient die some melodieus is en soms eerder aanleunt bij drones. 

Met opbouwende sequences en verschillende lagen creëert Sebastopol een ruimte waarin de luisteraar zich vrijblijvend kan wentelen.

https://www.facebook.com/sebastopolmusic.be/

https://sebastopolmusic.bandcamp.com


Björn Jauss

Björn Jauss is een autodidactische geluidsperformer die actief is in verschillende gebieden, van vrije improvisatie tot mobiele quadrafonische geluidsinstallaties. Zijn aanpak is signaal-centrisch, en zijn solowerk bestaat uit minimalistische monofone stukken die de perceptie van melodie en ritme tarten. Björn is ook lid van het drone ambient trio ”systemet”. Verder doet hij multimedia projecten onder naam ”DorneOnDrone”. Hij maakt ook deel uit van het duo "Modulute" een elektro-akoestisch duo waarbij een renaissance luit wordt geïntegreerd met modulaire synthese. 

https://www.droneondrone.eu


Halfgeleider

Maarten Voeten begon eerder toevallig met modular setup. Na jaren op hardware en PC

met andere projecten ziet hij modular als de muzikale vrijheid bij uitstek.
Hij vindt inspiratie in het samenspel tussen technologie en natuur: een

patch/track is een berekend proces maar is anderzijds nooit meer exact te repliceren.

Zijn muziek bestaat uit nostalgische lagen van gedetunede melodieën, samples van oude tapes, waarbij breakbeats nooit veraf zijn.

www.facebook.com/halfgeleider

https://www.youtube.com/channel/UC93yldD4ZUePyVUgTE2y4-Q


Onsturicheit 

Onsturicheit is een project van Peter Moorkens. Zowel live als in de studio ontstaat zijn muziek vooral uit improvisaties waarbij hij telkens vertrekt van een gepland concept, om vervolgens op een onvoorziene plek uit te komen.
Hij bracht reeds 21 albums uit in eigen beheer en 5 albums op het label Belgian NeuMusik. Peter Moorkens werkte recent ook samen met Peter Verwimp (Ashtoreth) aan Svartur en met Joost Carpentier (Dreun) aan Rheutels. Beide albums verschenen op Belgian NeuMusik.

https://onsturicheit-chaos.bandcamp.com/

https://belgianneumusik.bandcamp.com


Thanos Fotiadis

Thanos Fotiadis is een klassiek pianist, multi-instrumentalist en componist met Griekse roots die in Nederland woont.

In het verleden heeft hij verschillende albums opgenomen als gitaar/bassist in post-rock/metal bands, evenals met zijn solo gitaar ambient project 'Owlbites'. Sinds 2018 heeft hij 6 albums uitgebracht met elektronische muziekcomposities. Er zijn weinig plekken in Europa waar hij nog niet heeft opgetreden. Als componist en geluidskunstenaar probeert hij een meeslepende en speelse omgeving te creëren door stilte te boetseren, in de hoop om zo inspirerende vibraties en betekenisvolle verbindingen te creëren.

https://thanosfotiadis.nl

https://thanosfotiadis.bandcamp.com


Jungle of Wires

De Nederlandse Mandy Bakker speelde vroeger drumster in verschillende bands. Sinds ze modulaire synthesisers heeft ontdekt is ze continu op zoek naar het onbereikbare. Haar modulaire set-up evolueert alsof het een traag maar voortdurend muterende levensvorm is.  Mandy experimenteert graag met ritmes en melodieën. Ze bouwt spontaan verhalen op vanuit haar huidige gemoedstoestand, in het moment. Verwacht je aan downtempo en trippy beats.

bandcamp: www.jungleofwires.bandcamp.com

soundcloud: www.soundcloud.com/mdy_music


Nordlys

Brusselaar met Oostendse roots Gregory Delabelle was één van de drijvende krachten uit de modular scene toen “modular” nog geen hipster modewoord was, en is sindsdien steeds relevant gebleven door zichzelf voortdurend opnieuw uit te vinden. De meeste van zijn modules bouwt hij zelf. Ondanks zijn voortdurende evolutie is zijn stijl heel herkenbaar: dystopische landschappen met een pulserende stroom van onrust. 

http://mangoestrecords.be/wp/artists/nordlys/


SONICrider

Jurgen Winkel (1963) speelde in de jaren ’80 in electro punk band BLIND.

Sindsdien is geluid de rode draad in alles wat hij doet: sound engineer, producer voor film/theater, sounddesign en muzikant, artiest & performer als SONICrider. SONICrider gaat van dansbare elektronische muziek tot experimentele ambient.

Inspiratie voor releases en live performances put SONICrider uit de wereld om ons heen. Wat zijn thema wordt voor B-WAVE weten we niet, maar op vlak van geluid wordt het zeker een ontdekkingsreis.

https://linktr.ee/SONICrider